Seminář BOZP OS ECHO.

V listopadu se konal seminář BOZP pro předsedy a členy výborů základních organizací OS ECHO v Loučné nad Desnou.

Náplní semináře byly přednášky na téma „Hodnocení rizik na pracovišti“ s praktickými ukázkami z výrobních a skladových prostor a „Spravedlivá transformace k ekologicky udržitelným ekonomikám a společnostem pro všechny“.  Velká pozornost byla věnována nalezením rizikových situací a jejich vyhodnocení na předkládaných příkladech z praxe.

V rámci dvoudenního semináře se uskutečnily odborné exkurze v přečerpávací vodní elektrárně Dlouhé stráně a v Muzeu ruční papírny Velké Losiny. Přečerpávací elektrárnou, která byla uvedena do provozu v roce 1996, po téměř dvaceti  letech výstavby, účastníky semináře prováděl její bývalý zaměstnanec a dnes svazový inspektor bezpečnosti práce sekce energetiky p. Radek Mucha.

V Muzeu papíru si účastníci prohlédli expozice věnované dějinám manufakturní a počátkům strojní průmyslové výroby papíru a prohlédli si klasickou manufakturní výroby papíru vyráběného tradičním postupem z bavlny a lnu, na stále funkčních, dnes už historických, strojích.

Vložil(a): Pavel Hochmuth dne 2023-06-09 10:39:56